Tasarım-Beceri Atölyemiz yakında açılıyor

Tasarım-Beceri Atölyemiz yakında açılıyor

 Tasarım-Beceri Atölyesi çok yakında öğrencilerimizin kullanımına açılacaktır.  Öğretmen eğitimlerinin ardından donanım desteği sağlanarak derslerde ve ders dışında aktif kullanımı sağlanacaktır.

2023 Eğitim vizyonunda da belirlendiği üzere atölyeler bünyesinde yapılacak faaliyetlerin üç temel alanda toplanması planlanıyor:

  • Bilim
  • Kültür-sanat-el becerileri
  • Spor

'2023 Eğitim Vizyonu' kapsamında ilimizde sadece okulumuzda kurulan Tasarım-Beceri Atölyesi vizyon belgesinde; 'ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ortak bir amaç doğrultusunda tasarlanmış, çocuğun özellikle elini kullanmasını önemseyen, mesleklerle ilişkilendirilmiş işlikler olacaktır.' şeklinde tanımlanmıştır.

Zorunlu ders saatleri ve çeşitleri tüm kademelerde azaltılarak, temel derslerde derinleşilebilmesi, kişiselleştirme yapılabilmesi ve uygulama etkinliklerinin yürütülebilmesi için gereken zaman sağlanmış olacaktır.

 

15.10.2019 221

Bu atölyelerdeki etkinlikler bilim, sanat, spor ve kültür odaklı yapılandırılacaktır. Çocuklar soru çözme, konu anlatımı gibi bir eğitim anlayışından üretimi, yapmayı, etkileşimi, derinleşmeyi öne çıkaran bir müfredat anlayışına yönelecektir.

15-10-201915-10-201915-10-201915-10-2019