21.11.2012 3456

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 2000-2001 Eğitim ve Öğretim yılında Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde 2 hazırlık sınıfıyla eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır. 2001 yılında, okulumuza tahsis edilen ve Ömertepesi mevkiinde yer alan ilk bina 1972 yılında Bartın Eğitim Enstitüsünün pansiyon binası olarak inşa edilmiştir. Eğitim Enstitüsü kapandıktan sonra pansiyon binası, öğretim binası ve kapalı spor salonu ile birlikte 1980 yılında Bartın Ticaret Lisesine geçici olarak verilmiştir. Bu tarihten sonra bina İmam Hatip Lisesi pansiyonu olarak kullanılmıştır. Daha sonra çeşitli kamu kurumları tarafından geçici olarak kullanılmıştır. Bina MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğünün 30/06/2000 tarih ve 3089 sayılı makam onayı ile Bartın Anadolu Öğretmen Lisesine tahsis edilmiştir.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 09/06/2014 tarih 2333799 sayılı yazısına istinaden Valilik makamının 11/06/2014 tarih ve 105/2093761 sayılı onayı ile Bartın Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu lisesi statüsüne dönüştürülerek Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi adını almıştır.

2015 yılında LYS sonuçlarına göre okulumuz, LYS'de puanı hesaplanan 6920 lise içinde Türk Dili Edebiyatı testinde Türkiye 9.su,  aynı ders grubunda 2868 Anadolu lisesi ve Anadolu öğretmen lisesi içinde Türkiye 1.si olmuştur. Coğrafya ders grubunda 2868 Anadolu Lisesi ve Anadolu öğretmen lisesi içinde Türkiye 2.si olmuştur. Türkçe-Matematik puan ortalamasında ise grubunda 3.  ve Anadolu Öğretmen Liseleri içinde 2. olmuştur.

2000-2018 tarihleri arasında Ömer Tepesi mevkiinde yer alan okulumuz 2 Temmuz 2018 tarihinde şu anda hizmet verdiği Aladağ Mahallesi’nde bulunan yeni binasına taşınmıştır.  Aynı yıl okulumuz "Özel Program ve Proje Uygulayan" okullar kapsamına alınmıştır. Okulumuz TÜBİTAK projelerine düzenli olarak katılmaktadır. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılına kadar düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları’nın tümüne (7 kez)  okulumuz projeleri kabul edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tasarım-beceri atölyelerinin kurulumuna yönelik küçük ölçekli pilot uygulama kapsamına okulumuz da dâhil edilmiştir. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye'deki 28 okuldan biri olarak okulumuzda bilim-kültür-sanat alanlarında atölyelerin kurulumu gerçekleştirilmiştir. Atölyelerimizde eğitim verecek öğretmenlerimiz 21-25 Ekim 2019 tarihlerinde, Afyon’da, Tasarım-Beceri Atölyeleri II. Öğretmen ve Yönetici Eğitimi'ni alarak atölyelerimizi aktif kullanacak donanıma sahip duruma gelmişlerdir.

Okulumuz kurulduğu 2001 yılından itibaren sadece merkezi sınavlarla öğrenci almaktadır. Mezunlarımız; ülkemizde ve yurt dışında “öğretim üyesi, cumhuriyet başsavcısı, doktor, mühendis, mimar, avukat, hâkim, öğretmen” gibi çeşitli mesleki ünvanlarla görev yapmaktadır.

Okulumuz, mezunlarımızla bağını sürdürmekte ve onlarla etkileşime önem vermektedir. Artık ilimiz ve ülke çapında çok önemli meslek gruplarında iş imkânı bulan mezunlarımızla 2022 yılında “Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği” kurulması konusunda fikir birliğine varılmış ve okul kültürümüzün bu dernekte yaşatılması kararı alınmıştır. Okul müdürümüz Sayın Hüseyin Serdar GAZOZ'un bilgisi dahilinde 2009 Mezunumuz Avukat Derya KARAKAYA ve yönetim kurulu tarafından hazırlanan dernek tüzüğümüz gerekli onayları almış olup 1 ARALIK 2023 tarihinde derneğimiz faaliyetlere başlamış bulunmaktadır. İl yönetim kurulu şu isimlerden oluşmaktadır;

Avukat Derya Karakaya(Başkan), Hakan Somaklı(Başkan Yardımcısı), Avukat Batuhan Demirci(Sekreter)  Seda Özdağ(Sayman), Enis Özdağ(Üye), Aslı Özdemir (Üye), Emre Şahin (Üye),Mustafa Sarıçam(Üye)